Sök bland recensionerna

måndag 8 juni 2020

Familjen av Cecilia Lidbeck

Isolerad från omvärlden


Ella bor på en gård med Familjen. Det är bara de som är medlemmar i Familjen som Ella träffar och det är Fars ord som är lag, han vet allt och kan allt. Han är också den som ser till så att maten de äter blir välsignat av solen. Skulle man äta mat som inte har blivit välsignat av solen så ruttnar man inifrån, det vet alla.

Ella är tolv år och hon tycker att hennes liv är ganska bra. Visst är det jobbigt när de måste vänta på att solen ska visa sig igen så de kan gå ut och skörda all mat de odlat, man kan bli enormt hungrig om solen varit borta länge och matförråden är slut. Men regler är regler och alla måste följa dem. Mycket värre är det att bo utanför gården och stängslet, där ute är det kaos och allt är nästan livsfarligt.

Men Ellas hela värld skakas om då hon en dag ser en pojke i hennes egen ålder som befinner sig utanför gården, utanför stängslet. Pojken verkar inte alls leva samma slags liv som Ella. Inte heller verkar han känna till den fruktansvärda värld som Far och de andra berättat om. Det är uppenbart för Ella att pojken ändå måste räddas och komma in i Familjens trygghet på gården. Men pojken vill inte räddas utan han tycker att det är snarare Ella som behöver komma ut från gården. Vem av dem är det som egentligen har rätt?

En spännande bok som trots att den inte handlar om någonting övernaturligt ändå kusligt för det här kan ju vara på riktigt. Det finns otroligt mycket att prata om efter att ha läst den här boken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar