Sök bland recensionerna

måndag 6 november 2017

Vittnet av Camilla Lagerqvist

Ett mord. Ett vittne. Äventyret kan börja!

Det är en kall natt i december som boken inleds. En man blir mördad och en pojke blir vittne till mordet. Tre barn; Disa, Albin och Ville sätter tänderna i mordgåtan och är fast beslutna att hitta vittnet innan mördaren gör det. De upptäcker till deras förfäran att en ondskefull man från deras förflutna, Mikkel Falsum, är inblandad på något sätt och mystiken tätnar.

Ett spännande och lite annorlunda mordmysterium som utspelar sig i Uppsala strax innan andra världskriget inletts. Ett av barnen; Disa, tillhör det romerska folket och den orättvisa hon och hennes släkt får utstå är ett ständigt återkommande och givande inslag i boken. Vill man få en liten inblick i hur det kunde se ut för barn under denna tid är boken en perfekt ingång. Man möter rika barn, fattiga barn och barnhemsbarn. Karaktärerna är kanske inte de mest intressanta men miljön och handlingen gör den ändå till en helt klart läsvärd bok.

OBS!

Detta är en fortsättning på Försvunnen. Det går att läsa andra boken utan att ha läst första boken. Jag rekommenderar ändå att man läser första och sedan går vidare, mest för att det är roligare att lära känna karaktärerna på det sättet.


/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar