Sök bland recensionerna

måndag 22 mars 2021

Hollowpox av Jessica Townsend

Äntligen är fortsättningen här!

Det här är en bok som man hugger från hyllan så fort man ser att den kommit in på biblioteket. Tredje delen i en magisk serie där man får följa den unge magikern Morrigan Crow. Det här är böcker man ska läsa i ordning, så har ni inte läst ettan och tvåan kommer den här boken inte ge er så mycket. Det ska ni inte vara ledsna för! Jag önskar jag hade fått läsa alla dessa böcker för första gången igen.

Den här gången känns det som att författaren har hämtat inspiration från verkligheten. Ett virus har drabbad Nevermoor (världen de befinner sig i) som de döper till Hollowpox. Det drabbar bara en viss typ av invånare, Wunderdjuren, och när de insjuknar blir de våldsamma och onåbara. Under berättelsens gång följer man virusets spridning och kampen mot detta. Samtidigt får vi se hur det går för Morrigan som nu äntligen får lära sig Wundermagi!


En spännande fortsättning med ett väldigt öppet slut som banar väg för fler böcker. Följer författaren samma mönster som hittills så släpps det en bok varje år... vilket innebär att det är ett helt år av väntan innan uppföljaren kommer. Jag längtar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar