Sök bland recensionerna

måndag 15 mars 2021

Bortrövad av Vilhelm Sundbom

Ett härligt sagoäventyr för alla fantasiälskade ungar

Historien börjar med att pojken Tim vaknar upp i en mörk håla. Var är han? Hur har han hamnat här? Det sista han minns är att han och systern Li skulle till marknaden. Snart tvingas han inse att det finns farliga saker i skogen och att han nu är mitt inne i trollens berg. Systern är inte där utan har blivit tagen av den onda skogsfrun och nu måste Tim hjälpa trollen om han någonsin ska se sin syster igen. 

Bortrövad är en serie uppdelad i fyra delar: Fånge i berget, I skogsfruns våld, Ur askan i elden och Vägen hem. Hela serien är en resa och en kamp för barnen att hitta varandra för att slutligen hitta hem igen. Man sugs in deras äventyr och stönar högt när de stöter på hinder som kan verka omöjliga. 

Detta kan inte beskrivas som något annat än ett klassiskt äventyr, och detta säger jag som något positivt. Böckerna är baserat på äldre svenska folksägner. Detta betyder att man får träffa alla möjliga väsen. Alltifrån den snälla tomten till de lite mer ondskefulla varelserna. Ett ganska enkelt men bra språk och otroligt vackra bilder. 

/Veronica






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar