Sök bland recensionerna

måndag 17 september 2018

Hjärtat är en knuten hand av Ingrid Ovedie Volden

"Det väsentliga är egentligen osynligt för ögat. Man kan bara se på riktigt med hjärtat."

Aline är ny i klassen och har bestämt sig för att hennes närvaro inte kommer vara långvarig. Gör hon sig bara tillräckligt missanpassad så kommer föräldrarna inte kunna bo kvar utan får flytta hem igen - och allt kan återgå till det normala. Aline pratar inte mer än om det är absolut nödvändigt. Hon har inga vänner. Men allt är på väg att förändras. I samband med ett projektarbete får eleverna i uppdrag att berätta om ett organ. Aline väljer hjärtat. Hon tar kontakt med det lokala sjukhuset för att få reda på mer.

Oliver har varit i klassen länge och tillhör det coola gänget. Hemma är allt kaos. Hans mamma och pappa har separerat och pappan har fallit in i en djup depression. Det blir så illa att han hamnar på sjukhuset. 

Alla ser vart vi är på väg? Just det! Aline och Olvier träffas på sjukhuset och en vänskap växer fram och formas till något mer. 

Hjärtat är en knuten hand är en mysig kärlekshistoria beskriven ur två unga människors perspektiv. Den visar på att kärleken kan komma flygande vare sig man vill det eller inte. Boken visar också på hur destruktiv kärleken kan vara likväl som den tar upp det positiva med den. 

Låna boken. Läs. Njut!

/Veronica

Boken finns på Ronneby bibliotek. Besök vår hemsida och reservera den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar