Sök bland recensionerna

måndag 1 juni 2020

I väntan på mitt ovanliga liv av Pär Sahlin

Har du haft det riktigt tråkigt någon gång? 


Silas har det tråkigt, varje dag ser likadan ut som den förra och det händer aldrig någonting nytt.

Varje dag efter skolan står Viggo från hans klass och väntar på honom utanför hyreshuset de bor i.
Varje dag slår Viggo honom hårt i huvudet. Viggo bor längst ned, men längst upp bor en annan klasskamrat nämligen Narin som Silas är kär i. I hemlighet kallar han henne "Elden på elvan" men han har aldrig pratat med henne.

Silas bästa vänner är Gun och Åke, ett äldre par som driver den lilla spel- och godisaffären i området. De har hunden Tubbe som Silas brukar gå ut med nästan varje dag. För de som spelar på lotto är affären känd för det finns ingen annan affär som man har lika mycket tur i.

Dagarna fortsätter att gå men så en dag berättar Silas lärare att de ska iväg på en lägerskola. Silas är inte så förtjust till att börja med men så inser han att han nu äntligen kan ha chansen att ändra på något. Ett litet mail senare och Silas kan spendera hela lägerskolan med Narin, men Silas inser snart att ett mail kan tolkas på många sätt. Samtidigt åker Åke in på sjukhuset och när Silas besöker honom får han känslan av att Åke vill berätta något viktigt för honom, men vad?

Plötsligt lever Silas ett allt annat än tråkigt liv och frågan är bara hur han ska kunna ställa alla problem som uppkommer till rätta!

Både en spännande och rolig bok om att våga stå upp för sig själv.

/Marielle

Reservera I väntan på mitt ovanliga liv på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar