Sök bland recensionerna

måndag 18 juni 2018

Diamanttjuvar på Titanic av Carolina Miilus-Larsen


Har du hört talas om Titanic. Det var ett stort lyxfartyg som sjönk på sin färd mot Amerika, efter att ha krockat med ett isberg. Det hände för mer än 100 år sen.



I den här boken får vi träffa Mia och Stella. De är tvillingar och har precis slutat femman. På sommarlovet bor de hos sin mormor i två veckor medan föräldrarna är bortresta. En dag hittar Mia ett konstigt klot under mormors altan. Det ser ut som ett biljardklot, fast i glas, och det är varmt. När hon och Stella tittar i klotet ser de ett öga. Mormor vet precis vad det är för slags klot och berättar: ”Med hjälp av klotet kan man resa fram och tillbaka i tiden. Man kan besöka sig själv i ett tidigare liv som man har levt. Ni har varit tvillingsystrar genom flera liv och ni har inte bara levt här i Sverige.” 
På kvällen händer det – Mia och Stella tittar på klotet som vibrerar. Det rör sig snabbare och snabbare, hela rummet snurrar. Stella håller i klotet och Mia tar hennes hand. I en hytt längst ner i fartyget Titanic håller två elvaåriga tvillingsystrar på att vakna…

Det här är en jättespännande bok. Tvillingarna blir anklagade för att ha stulit ett diamanthalsband. Men vad spelar det egentligen för roll när hela fartyget är på väg att krocka med ett isberg. På köpet får man veta en massa om hur det var att resa med Titanic 1912.

/Sara

Du kan reservera boken på vår hemsida. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar