Sök bland recensionerna

måndag 4 maj 2020

Flickan från andra sidan av Anna Helgesson

Vem är Johanna?


För tre år sedan, när Maja bara var nio år dog hennes mamma. Efter det har Maja svårt för att vara glad på riktigt. Men hon ser ändå fram emot sommarlovet då hennes pappa har hyrt ett torp där de kan vara ensamma tillsammans, då kan han sluta tjata på henne att hon borde skaffa vänner. Men ganska snart förändras allt.
Det kommer inte bara vara hon och hennes pappa hela sommaren, det kommer vara hon, hennes pappa och Elin. Elin som är hennes pappas nya flickvän. Elin som har alldeles för mycket smink, har läppstift på tänderna och jobbiga klingande och rasslande armband på sig hela tiden. Men det värsta är ändå hur Maja själv ska kunna äta när Elin smaskar och mumsar maten med öppen mun, vad äckligt! Hur ska hon stå ut?

Ledsen och arg går Maja ut i skogen tills hon kommer till ett hus som nästan ser helt obebott ut. Men det är faktiskt en som bor där, nämligen Johanna. Johanna är lika gammal som Maja och har till och med samma musiksmak som Maja. Äntligen känner Maja att hon kan skratta igen och sommarlovet kanske inte är så jobbigt ändå, trots Elin. Men det är någonting mystiskt med Johanna, var är egentligen hennes föräldrar? Varför känns det som att Johanna plötsligt kan dyka upp och sedan bara försvinna? Finns det något som Johanna inte vill berätta?

Den här boken var en positiv överraskning då den inte är den vanliga sortens spännande bok utan också handlar om att känna glädje och gå vidare fastän det nästan känns omöjligt. Mycket fin bok om vänskap som samtidigt är en härligt mystisk och spännande bok så klart!

/Marielle

Reservera Flickan från andra sidan redan idag på Ronneby bibliotek

1 kommentar:

  1. Men så roligt att hitta denna recension! Tack då mycket att du uppskattade den och kunde se bokens styrkor.
    Ha det fint!

    SvaraRadera