Sök bland recensionerna

måndag 27 april 2020

Magikernas tid av Cresseda Cowell

Kan svurna fiender bli vänner?


Den här boken handlar om barnen Xar och Wish. Xar kommer från magikernas ätt där hans pappa Encanzo regerar och Wish kommer från krigarnas välde där hennes mamma Sychorax är drottning. Krigarna och magikerna går inte alls ihop, faktiskt kan man säga att de är dödliga fiender.

En dag är Wish är ute och rider tillsammans med sin livvakt Boakin och sitt hemliga lilla husdjur. Kan du gissa vad det är för ett husdjur hon har? En magisk sked såklart! All magi är förbjuden hos krigarna så Wish är tvungen att hålla lilla skeden hemlig, skulle hennes mamma drottningen få reda på det skulle hon ta skeden till sin speciella sten där alla magiska saker förlorar sin magi om de rör vid den. Wish bryr sig dock inte om sin mammas regler, hon bryr sig så lite om det så att hon till och med har stulit sin mammas svärd (som också råkar vara magiskt). Under ridturen börjar Wish och Boakin känna sig iakttagna av något som vill dem illa. När de försöker fly från det så stöter de på Xar och hans vänner som bland annat består av jätten Grym, snökatterna och några älvor.

Wish och Xar är upplärda att tycka illa om och vara rädda för varandra. Men det finns en sak som alla är hemsk rädda för nämligen häxor. Det sägs att alla häxorna är döda sedan lång tid tillbaka men det finns någonting mycket ondskefullt som vill dem illa, kan det faktiskt vara en häxa?

Mycket rolig bok där mysterium och frågor hopar sig även när boken är slut.
Vilken tur att det finns en del 2 - Häxkungen, den ska jag läsa nu!

/ Marielle

Reservera boken Magikernas tid på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar