Sök bland recensionerna

måndag 11 maj 2020

Trollen i skogen - Bråfalls hemlighet av Charlotte Cederlund

Har du sett ett troll?


Det blev ingen resa till Teneriffa. Astrid hade längtat efter att åka på semester med mamma, pappa och Love. men istället får hon och hennes lillebror Love åka tåg till Dalarna över höstlovet och hälsa på mormor. Astrid tycker om mormor men Teneriffa hade varit roligare. Därför är hon arg när hon sitter på tåget, ännu mer irriterad blir hon när Love kommer tillbaka efter att ha varit på toaletten och börjar svamla om att han har sett en man med svans. Med svans! Kanske håller han på att bli lika udda som mormor, hon kan också säga sådana där konstiga saker.

Mycket riktigt, när Love senare berättar för mormor om mannen med svansen blir mormor genast allvarlig fastän Astrid säger att Love bara tramsar sig. Tidigt nästa morgon vaknar Astrid av att mormor säger att hon måste ut ett ärende, hon lovar att hon bara blir borta någon timme. Men mormor kommer inte tillbaka...

En lättläst, spännande och rolig bok om syskonen Astrid och Love. Boken är även full med fina illustrationer som gör det hela lite extra kul att läsa! Trollen i skogen är bara första delen och uppföljaren Jätten i berget har precis kommit till biblioteket. Varför inte låna båda två vetja!

/Marielle

Reservera båda Bråfallsböckerna på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar