Sök bland recensionerna

måndag 18 maj 2020

Alaska av Anna Woltz

En hund som heter Alaska


När Sven börjar sjuan i en helt ny skola vet han att det bara är en tidsfråga innan alla vet vem han är. Så fort han får ett epileptiskt anfall kommer han bli känd som den där konstiga, knäppa killen med epilepsi på hela skolan.

Samtidigt brottas Parker i hans nya klass med egna svårigheter. Under sommaren upplevde hon och hennes familj någonting traumatiskt och hon kan inte förstå att andra människor kan gå runt och vara orädda hela tiden. Dessutom så saknar hon sin hund något så otroligt mycket, den enda trösten är att hennes hund Alaska nu är en assistanshund hos någon som behöver henne och att hon är älskad hos den nya familjen. Men det är tills hon inser att Alaskas nya husse inte är någon mindre än Sven, den otrevliga killen som börjat i hennes klass.

När hon ser dem tillsammans verkar Sven inte ens tycka om Alaska. Parker känner att hon måste få träffa sin hund igen och bestämmer sig för att cykla hem till Sven mitt i natten med en rånarluva på huvudet. Vad kan gå fel?

Otroligt läsvärd bok, både rolig och spännande. Alla är rädda för något och alla har vi något som någon annan tycker är konstigt, men det är faktiskt helt okej. Det är något som boken förmedlar på ett mycket fint sätt. 

/Marielle

Reservera boken Alaska på Ronneby bibliotek redan idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar