Sök bland recensionerna

måndag 25 maj 2020

Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund

Spöken finns inte på riktigt, eller?


Vanessa har youtube kanalen "Vanessas virriga vardag" och för att fira att hon nu har lagt upp hundra stycken videos planerar hon något stort. En riktigt skräck avsnitt!

Bergvattnets prästgård som nu är omgjort till ett vandrarhem sägs vara hemsökt av många olika spöken men Vanessa tror inte på spöken men däremot  hoppas hon på att göra en otäck video om stället. Hennes föräldrar låter henne inte övernatta där men hon tänker inte låta sig hindras av det. Hon tänker helt enkelt bryta sig in och med sig har hon sina vänner Martin och Abbe.

Men det går inte lika enkelt som Vanessa hade hoppats på. Väl inne i den gamla prästgården börjar de höra konstiga ljud och när kvinnan som har vandrarhemmet plötsligt kommer tillbaka och de är tvungna att gömma sig kan de alla svära på att någon som inte var kvinnan hade kommit in i rummet de var i och satt sig på sängen. Upprörda lämnar de prästgården så fort de kan . När Vanessa sedan kommer hem och ska titta på det hon spelade in under kvällen inser hon att hon filmat någonting som ingen av dem såg men som tydligt har fångats upp av kameran - ett spöke. Spöket verkar dessutom ha följt med henne hem och Vanessas pappa börjar bete sig alltmer konstigt, det är nu det börjar bli otäckt på riktigt...

Den här boken är första delen i serie och om resten av böckerna är lika kusliga är det här ingenting för den lättskrämda! Dessutom finns Bergvattnets prästgård på riktigt och är känt som Sveriges mest hemsökta hus.

/Marielle

Reservera Prästgårdens hemlighet på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar