Sök bland recensionerna

måndag 27 januari 2020

De bleknande barnen i Riddlingskogen av Samuel J. Halpin

Barn som försvinner, mystiska böcker och någon eller några som vill komma in när du sover. Kan det bli mer läskigt? 


Poppys mamma har nyligen dött och hon ska bo hos sin mormor ett tag då hennes pappa ska åka till Kanada och jobba. På tåget hem till mormor hittar Poppy en bok med tygklädda pärmar. Det är något speciellt med boken trots att alla sidorna är blanka. Istället för att leta reda på ägaren till boken vill Poppy helst behålla boken själv.

Hemma hos mormor klargör mormor att hon inte alls är som andra mormödrar utan hon beter sig som hon själv vill men det finns fyra regler som Poppy måste följa så länge hon bor hos henne:

Regler: 
1) All tvätt ska tvättas dagtid. Ta in tvätten från klädstrecket (även om den inte torkat) senast klockan sex på kvällen. 
2) Sockerbitar ska förvaras inlåsta, i burk med lock. 
3) Stäng fönstren på kvällen, lås dem och dra för gardinerna. 
4) Damma ABSOLUT INTE i fönsterkarmarna. 

Det är bäst att följa de gamla reglerna för det är något eller någon som gör så att barnen i området försvinner ibland. Först bleknar barnen, håret förlorar färg och ögonen liknar små gråa stenar, de slutar prata och till slut försvinner de.

Poppy och hennes nyfunna vän Erasmus bestämmer sig för att lösa mysteriet med de försvinnande barnen, kanske har det hela något med den mystiska tygfabriken att göra? Fabriken där ingen jobbar numera men som fortfarande lyckas leverera sina vackra tyger. Men genom sin nyfikenhet har de kanske satt sig själva i fara? Vem eller vilka är det som är ute efter barnen och vem kan de egentligen lita på?

Otroligt spännande och stundtals lite otäck bok. Det finns mycket att prata om efter att ha läst den här boken, både vänskap, sorg och framför allt liknelserna med gamla sagor och sägner.

/Marielle

Låna De bleknande barnen i Riddlingskogen redan idag på Ronneby bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar