Sök bland recensionerna

måndag 20 januari 2020

Rummet på vinden av Emma Askling

Om hon inte hade vetat bättre hade hon trott att det låg någon bredvid henne i sängen och sov. Någon som inte syntes. 


Elina, hennes pappa, pappans flickvän och son har flyttat in i en av de gamla lärkarvillorna där det sägs att det spökar. För länge sedan tillhörde villorna de läkare som var anställda på Solhem, mentalsjukhuset som sedan gjordes om till skolan som nu Elina går på.

I skolan brukade Elina vara med My, de hade varit vänner sedan förskoleklass men My började vara med Lova, ena dagen med Elina och den andra med Lova. Men nu var det mest My och Lova. Det är jobbigt att vara utanför, vad ska man göra på rasterna? Men så börjar hon prata med Ville som går i parallellklassen och som också bor i en av läkarvillorna. Kanske är hon inte så ensam längre?

Det är bara det att det börjar hända oförklarliga saker, hon börjar känna en doft av rosor då och då fastän det inte finns någon eller något i närheten och hon kunde svära på att hon såg någon som vinkade inbjudande åt henne från vindsfönstret i skolan. Elina har sen hon var liten kunnat känna på sig olika saker och hon bara vet att det hela har någonting med det gamla mentalsjukhuset att göra. Vad det är måste hon ta reda på. Men mest orolig är hon för sin pappa, någonting hemskt kommer att hända honom, han får bara inte resa iväg nu för då kommer någonting fruktansvärt att hända!

En bra mysrysare som trots sin genre känns verklighetstrogen. Det handlar inte bara om det mystiska utan även vänner, familjeliv och att vara utanför och inte förstådd. En läsvärd bok som man kan prata lite extra om eller bara njuta av.

/Marielle

Reservera boken Rummet på vinden redan idag på Ronneby bibliotek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar