Sök bland recensionerna

måndag 13 januari 2020

De sista barnen på jorden av Max Brallier

Första delen av en bokserie med både zombies och monster, kan det bli bättre? 


Utan förvarning sker den stora monsterapokalypsen och den tretton år gamla Jack Sullivan får klara sig själv efter att fosterfamiljen flytt. Överallt lurar faror speciellt efter att Jack retat upp det stora skräckinjagande monstret Blarg som nu fått vittring på honom.

Men uppe i sin trädkoja känner Jack sig trygg om än väldigt ensam. Vad har egentligen hänt med June Del Toro, tjejen han är kär i? Han måste hitta henne, kanske då rädda henne från ett otäckt monster så hon får se vilken hjälte han är? Inte vet han heller var hans bästa vän Quint Baker är. Bara han kunde få igång sin walkie så han kunde försöka komma i kontakt med honom.

För att kunna överleva i en värld full med monster bestämmer Jack sig för att behandla livet som ett TV-spel, fullt med utmaningar och belöningar som till exempel: Uppdrag: Den galna hattmakaren. Stjäl hattar eller mössor från fem zombier och Uppdrag: Säg omelett! Ta ett foto med någon du kände innan den blev zombiefierad.

Tillslut lyckas Jack få liv i sin walkie och försöker få kontakt med Quint, bara nu inte Quint har blivit förvandlad till en zombie...

Rolig bok om en apokalyptisk värld. Har man läst alla Dagbok för alla mina fans och Trädkoja böckerna har man nu en ny serie att läsa. Böckerna är fulla med talande illustrationer som gör att boken går snabbt att läsa. 

/Marielle

Reservera De sista barnen på jorden serien redan idag på Ronneby bibliotek

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar