Sök bland recensionerna

måndag 20 juli 2020

Hästen på Vinga av Malin Eriksson

En annorlunda hästbok!


"Kan jag få rida en lektionshäst på nästa tävling?"
Svaret som Lovis får av sin ridskolelärare är nej, de lånar inte ut några hästar utan tävlingar är för dem med egen häst. Men Lovis familj har inte pengar till att köpa henne en häst. Det hela är så otroligt orättvist och Lovis kan inte låta bli att bli avundsjuk på Maryam som inte bara har en häst utan två.

För att kunna rida mer erbjuder Lovis sig att vara medryttare till någon och det är ingen mindre än Maryam som svarar. Men hon får fortfarande inte rida hästarna i tävling utan bara ut och motionera lite med dem.

När hennes gammelmorbror börjar må dåligt och ska in på hem åker familjen till honom och Lovis får reda på att det inte bara är hon i hennes släkt som har tyckt om hästar. Hennes gammelmorbror äger en nu nedlagd hästgård som han har haft tillsammans med sin syster - hennes gammelmoster som dog samma kväll som Lovis föddes.

Lovis familj planerar att sälja hästgården Vinga, men Lovis kan inte låta det ske! Hon förstår också att hennes gammelmorbror inte vill sälja men alla tror att han har blivit alltför sjuk för att veta vad han vill.

Den här boken är så mycket mer än en hästbok utan den handlar också om frustrationen att se andra kunna göra det som man själv gärna vill men inte kan eller har råd till. Det är en bok om vänskap och tillit, dessutom är det stundtals ganska spännande!

/Marielle

Reservera Hästen på Vinga på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar