Sök bland recensionerna

måndag 13 juli 2020

Ella och alla djuren av Matt Haig

Vad funderar djur på?


Ella älskar djur, alla djur förutom den brasilianska vandringsspindeln för det var en sådan spindel som bet och dödade hennes mamma. Hon lånar böcker om djur och lär sig allt möjligt om dem, precis som du eller jag skulle kunna göra.

Men Ella är speciell, för hon kan prata med djur och djuren pratar tillbaka! Det är hennes supertalang men hon är tvungen att hålla det mycket hemligt. Det är en person som har samma sorts talang men som använder den till någonting hemskt, nämligen att styra djuren och bestämma över människorna genom att samla in alla som har samma förmåga. Ellas pappa får henne att lova att hon måste sluta prata med djuren, bara hon ignorerar sin talang så kommer den troligtvis att försvinna och hon kommer att vara säker.

Men så händer det något och Ella blir tvungen att välja, ska hon riskera att avslöja sig eller ska hon låta en oskyldig pojke bli uppäten av lejon?

Här är en bok för alla djurälskare! Vem har inte önskat att de kunde prata med ett djur vid något tillfälle? Tänk att få veta vad sin katt tänker på sekunden innan den river ned allt från skrivbordet, ... antagligen något i stil med -"Det är jag som är kung här!"

/Marielle

Reservera boken på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar