Sök bland recensionerna

måndag 27 juli 2020

Festen av Petter Lidbeck

Ny deckarserie!


Kusinerna Elsa och Signe sitter på garagetaket och tittar ut över festen som Elsas föräldrar har för grannarna. Signe tar upp telefonen och filmar lite. Ingen av dem anar att en av dem som är på festen inte kommer att leva länge till. 

Dagen efter festen får alla veta att Sebastian som var på festen har hittats påkörd och dödad. Alla misstänker att det måste varit någon som kört på honom och sedan smitit från platsen. Men Signe tittar på filmen som hon tagit från festen och tror att det hela har gått till på ett helt annat vis. 

Samtidigt som Elsa tänker på det hemska som har hänt tänker hon på sin moster, Signes mamma som ligger på sjukhuset. Hade det varit hennes mamma som legat där hade hon varit jätteledsen men Signe visar inte sina känslor alls på det sätt som Elsa är van vid. 


Det här är första delen av Petter Lidbecks serie om Signe Holm. Ej tjej som inte är som alla andra utan hon tänker väldigt logiskt och tar allt människor säger till henne bokstavligt. Elsa, som är den som berättar i boken kan inte ens hon förstå sig på sin kusin Signe alla gånger. Signe kanske är speciell men hon är framför allt supersmart. 


Spännande bok som känns kusligt verklig då det handlar om något som kan ske, till skillnad från böcker som handlar om mer overkliga saker som man kan hålla mer på avstånd. Det är också intressant att boken handlar om en annorlunda tjej. 


/Marielle


Reservera Festen redan idag på Ronneby bibliotek!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar