Sök bland recensionerna

måndag 22 juni 2020

Hitta Tjina! av Moni Nilsson

Tjina är försvunnen!


Det har varit Saga, Svante och Tjina i skolan i ett år. Men så en dag är Tjina borta. Ingen vet vart hon har tagit vägen och hon lämnade ingen förklaring. Saga och Svante vet inte vad de ska tro, vart kan hon ha tagit vägen och varför sa hon inget till dem innan hon försvann? De blir mer och mer övertygade om att Tjina måste ha blivit kidnappad! Kan det vara Korv-Oskar som är den skyldiga? Han försvann nämligen precis samtidigt som Tjina...

Men varken av fröken eller av Sagas mamma som är världens klokaste (tack vare alla böcker hon läser), verkar vilja tro på dem. Det hela känns ganska hopplöst ett tag men de vägrar att ge upp. Som tur är har Saga sin farfar virad runt lillfingret för med honom som chaufför kan de åka runt och undersöka spåren de får upp.  De verkar hela tiden vara steget efter men de får samtidigt veta mer och mer. Snart börjar de förstå att Tjina kanske inte ens är hennes riktiga namn och att det inte är helt riskfritt att börja leta efter henne.

En spännande bok om vänskap men som också är underhållande och rolig! Hur långt kan man gå för få tillbaka sin vän? Om denna boken har något att säga till om saken så är svaret; hur långt som helst!

/Marielle

Låna eller reservera Hitta Tjina! på Ronneby bibliotek redan idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar