Sök bland recensionerna

måndag 29 juni 2020

Ängeln utan vingar av Maud Mangold

Följ med till Landet på andra sidan


Teas vän Gabriel har flyttat hem till sin biologiska mamma, det är så det står i brevet. Tea tycker det är lite konstigt då han inte sa någonting till henne. Skolan är inte längre lika rolig utan honom och hon känner sig ensam.

När hon är ute i skogen och joggar stöter hon på en främmande flicka i skogen som presenterar sig som Hilja och säger till henne att hon ser ensam ut och uppmanar henne att komma och hälsa på henne. Tea vet inte riktig vad hon ska tro. Hur kunde Hilja veta hur hon känner sig och hur ska hon kunna hälsa på henne när hon inte berättade var hon bodde?

Men snart dyker Hilja utanför hennes hus istället. Tea frågar henne hur hon kunde veta var Tea bodde, men Hilja svarar inte utan säger att hon var tvungen att komma till Tea då Tea inte kom till henne. Lite misstänksam följer Tea ändå med Hilja till ut i skogen till en gammal husvagn där Hilja verkar bo. De är så långt inne i skogen att Tea inte kan hitta hem igen men Hilja lovar att hon ska följa henne hem. Men på vägen tillbaka börjar Tea känna sig alldeles vimmelkantig och när hon senare vaknar till befinner hon sig på en flotte på väg till "Lyktskogen" där skednäsorna bor...

Det är så Tuvas äventyr börjar och hon börjar sakta förstå att någonstans i det här magiska landet befinner sig också Gabriel. Men det är något som hotar landet, en grådimma som är väldigt farlig.

Vill du läsa om ett riktigt fantasieggande äventyr så är det här den perfekta boken och förutom att träffa på skednäsor och andra varelser så får man även träffa en livs levande pepparkakshäxa!

Detta är första delen i fantasyserien "Skuggspelet" så tycker man om den här boken och vill veta vad som händer Tea härnäst så kan man läsa de två andra delarna: "Dimmornas dal" och "Skuggrikets portar", därefter följer serien "Spegelspelet" i två delar: "Drottningens återkomst" och "Magnoliaskogen".

Reservera Ängeln utan vingar redan idag på Ronneby bibliotek

/Marielle


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar