Sök bland recensionerna

måndag 17 februari 2020

Tvättade pengar av Martin Widmark och Petter Lidbeck

"Tyvärr , ni är för gammal för att låna pengar i den här banken", sa bankdirektör Noppe Laagerberg och tänkte: Kärringen kan ju dö innan hon ens hinner lämna lokalen... 



Pensionärerna Dagny, Osvald och Grace har fått nog av den oförskämda bankdirektören Noppe Laagerberg. Dagny får inte låna några pengar till en ny tvättmaskin och Grace får inte lämna in sina mynt. Värst är det för stackars Osvald som bankdirektören Noppe rådde till att spara sina pengar i aktier och på så sätt blev Osvald av med alla sina sparpengar - en halv miljon kronor! Pensionärerna förstår snart att Noppe inte bara är en otrevlig typ utan det är också någonting fuffens med Noppes bank, kan det vara så att han tvättar pengar? Men vad kan tre pensionärer göra åt det?

Det visar sig att bara för att man är pensionär innebär det inte att man bara sitter hemma och inte göra någonting. Snart börjar de fundera ut en plan, men helt riskfritt är det inte, om de har otur så kanske det slutar med att de får spendera resten av livet bakom galler.

Den här boken har några år på nacken men den är lättläst, kort och rolig fartfylld. Den är definitivt värd att läsas och om man tycker att den tar slut lite väl fort så misströsta inte, Tvättade pengar är bara första delen i serien om pensionärerna Dagny, Osvald och Grace!

/Marielle

Reservera Tvättade pengar, eller varför inte hela serien på Ronneby bibliotek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar