Sök bland recensionerna

måndag 9 december 2019

Kyrkogårdsboken av Neil Gaiman

Hur det är att växa upp hos spöken!



Något otroligt hemskt händer bokens huvudperson innan han ens hinner fylla två år. En mördare kommer in i hans hus om natten och dödar hela hans familj. Han skulle ha blivit mördad han också om det inte var för att han vaknat och blivit så uttråkad där han satt i sin spjälsäng att han bestämt sig för att rymma. Tyst hade han tagit sig ut från huset och upp till den gamla kyrkogården. Mördaren som var Jack blev inte glad då han såg att spjälsängen var tom och han sniffade  i luften och snabbt fick han upp ett spår. Det ser ut som att det ska sluta riktigt illa.

Men pojken undkommer och uppfostras av paret Owens som blir hans adoptivföräldrar och så Silas som blir hans förmyndare. Bara det att paret Owens precis som nästan alla på kyrkogården förutom Silas är spöken. De döper om honom till Ingenman och lär honom allt från att hemsöka drömmar och bli så gott som osynlig. Problemet är att kyrkogården är gammal och används inte längre så spökena som Ingemnan umgås med vet ingenting om vad som har hänt de senaste hundra åren. Ingemnan vill gå i en vanlig skola och lära sig det. Men mördaren, mannen som är Jack finns fortfarande kvar där ute och han har inte slutat att leta efter den som kom undan...

Perfekt högläsningsbok i vintermörkret för den orädde! Följ med på ett äventyr om hur det är att leva bland spöken. Vågar du?

 Reservera Kyrkogårdsboken redan idag på Ronneby bibliotek!

/Marielle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar