Sök bland recensionerna

måndag 2 december 2019

Anton och andra olyckor av Gudrun Skretting

Anton behöver en tjej till sin pappa, hur svårt kan det egentligen vara? 


När Anton som är 12 år gammal får reda på att han blev till genom en olyckshändelse börjar han fundera. Det har bara varit han och pappa, länge länge, alltsedan hans mamma dog då hon råkade bli påkörd av 3:ans buss. Men hur skulle hans pappas liv vara om inte Anton hade funnits? Det kanske är så att Antons pappa är deprimerad? På dagarna jobbar Antons pappa med att sälja toaletter och om kvällarna sitter de hemma och äter frysta pizzor, Antons kallingar blir inte tvättade så ofta som Anton vill och han får inga peppande ord skrivna på sina bananer till lunchlådan som hans bästa kompis Ine får av sin mamma.

Med hjälp av Ine inser Anton att han måste fixa en tjej till sin pappa. I nästa stund har han anmält sin pappa till en stickkurs och knuffat in honom i en lokal med ett gäng stickande kvinnor. Ivrigt tittar de in genom fönstret för att se hur det går, men Antons pappa verkar mest bortkommen och ser ensam ut där han sitter med en liten grön tuss. Inte är han glad efteråt heller. Snart börjar Anton ångra stickkursen helt och hållet då stickkursens hemska lärare "Stick-Ulla" börjar ringa hem till dem och komma på besök. Uppenbart ivrig att sätta stickorna i Antons stackars pappa.

Samtidigt som Anton planerar sin pappas framtid har han skolan och sexualundervisningen att tänka på, för att inte tala om de konstiga känslorna som bubblar upp då Ine börjar hänga med snyggingen Kevin. Det kan väl inte vara så att Anton blivit kär..., eller?

Missförstånden är många i den här boken och man fick otaliga skratt. Antingen tycker man att boken är tokrolig eller så är den helt enkelt för pinsam!

Reservera Anton och andra olyckor redan idag på Ronneby bibliotek!

/Marielle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar