Sök bland recensionerna

fredag 23 augusti 2019

Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg


En spännande spökhistoria att sträckläsa!


Det är sommarlov och Eva-Lotties bästa vän Noam har blivit tillsammans med Alma som verkar vilja ha Noam för sig själv. Därför väljer Eva-Lottie att lämna stan och följa med sin mamma till ett gammalt hus på landet. Varje dag försvinner mamman in i sin egen värld, djupt försjunken med att skriva sin bok så att Eva-Lottie får roa sig själv. Efter att ha undersökt trädgården och där hittat underliga och faktiskt lite läskiga saker kommer hon på att hon också ska skriva en bok - en spökhistoria.

En dag när Eva-Lottie är ute i trädgården och skriver landar plötsligt en stor svart fjäril på henne, hon viftar bort den och den flyger motvilligt iväg upp mot ett fönster längst upp i huset. Där i den mörka fönsterrutan ser hon en siluett av en människa. Någon står och tittar på henne! Det är så hon träffar den gamla tanten Gloria, det är hon som bor längst upp. Gloria bjuder henne på torra kex och svartvinbärssaft medan hon berättar om sin uppväxt, systern som dog och hur hon se dan reste till Hollywood för att bli filmstjärna. Eva-Lottie använder det som Gloria berättar till att fortsätta skriva på sin bok men snart börjar verklighet och fantasi blandas och hon börjar få mardrömmar.

En riktigt spännande bok som man inte kan lägga ifrån sig. Den blir aldrig tråkig och det är först när det mys-rysliga slutet kommer som man förstår hur allt hänger ihop. Positivt roligt också att läsa om en tjej som vågar vara annorlunda och som är så modig och full av fantasi!

/Marielle

Reservera boken på bibliotekets sida redan idag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar