Sök bland recensionerna

torsdag 15 augusti 2019

Filix Wood: Bara den svagaste överlever av Petrus Dahlin


Första boken om Filix Wood är här!

Filix Wood spenderar dagarna helst med att vara hemma och spela dataspel. Han spelar alldeles för mycket dataspel, speciellt efter att hans överbeskyddande mamma övertalat rektorn att hennes ömtåliga Filix behöver två veckor ledigt. Detta för att han ska återhämta sig från sin olycka på fysiklektionen där han råkade bränna bort sin lugg. Sanningen är att Filix mamma helst skulle vilja att han var hemma hos henne hela tiden. 

Men Filix har börjat längta efter någonting annat, och det är ingen vanlig längtan utan den kommer ifrån hans navel. Han börjar lämna sin dator för att gå långa promenader åt det håll som den mystiska känslan i naveln leder honom. Innan han ska lämna lägenheten en dag får något honom att ta med sig pengar och hem kommer han med en nyinköpt campingutrustning. Till slut får han lov att campa i skogen tillsammans med sin kompis Agnes men då kvällen börjar komma vill Agnes åka hem.
Filix blir kvar i skogen och han känner sig nästan lättad över att vara ensam för nu kan han prövande stoppa fingret i naveln och helt gå mot det håll som den ilande längtan tar honom. Men så plötsligt ramlar han och förlorar medvetandet, han vet inte om han drömmer eller inte men det känns som att han vaknar och går om vartannat. När han tillslut vaknar på riktigt står en man och en kvinna iklädda djurhudar över honom. 

Strax blir Filix tagen till en skogsby och upphissad i en bur, anklagad för stöld av en snäcka som han haft i sin ficka där straffet för det tydligen är döden. Är det några otroligt dedikerade lajvare som tagit honom eller händer detta på riktigt? Kan han faktiskt ha kommit till en plats helt bortom denna värld?

Detta är den första boken i en tänkt serie och man vill verkligen veta mer om både Filix och den märkliga stället han kommit till. Kanske blir boken något svår ibland då det är ett samhälle med speciella maktstrukturer som beskrivs men samtidigt kan det ge upphov till spännande tankar och diskussioner.   

/Marielle


Reservera boken på Ronneby bibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar