Sök bland recensionerna

fredag 9 augusti 2019

Osynliga Emmie av Terri Libenson

Vad kan den populära och perfekta Katie ha gemensamt med den blyga och ensamma Emmie?

Emmie tycker inte om skolan och så fort hon närmar sig skolbyggnaden börjar hon känna en klump i magen. I skolan är Emmie så gott som osynlig, ingen som ropar hej eller pratar med henne. Ibland undrar hon om det är någon som alls lägger märke till henne. Frågan är om hon ens skulle vilja att någon såg henne? Det enda roliga i skolan är lunchrasten när hon träffar sin bästa och enda vän Brianna. 

Tänk om hennes liv istället hade varit som Katies! Alla lägger märke till henne och hon är helt enkelt superpopulär. Så fort hon visar sig på skolan blir hennes vänner till sig och tjuter ”Heeeey Katie!!” Katies liv verkar vara helt perfekt, allt från hennes föräldrar som driver ett godisföretag till att hon får högsta betyg och att den snygga killen Tyler är intresserad av henne.

En dag har Emmmie och hennes vän Brianna tråkigt på lunchrasten och Brianna kommer på att de ska skriva några riktigt sliskiga och smöriga kärleksbrev till killarna de gillar. Medan Brianna skriver ”Du är mitt hjärtas ros, mina ögons gosigaste gos” så skriver Emmie ett riktigt sött kärleksbrev. När rasten är slut skyndar sig Emmie till klassrummet men ett papper fladdrar ut från hennes väska, ni kan ju gissa vilket papper det är…

Nedräkningen till skolstarten har börjat och vad kan passa bättre än en bok om just Emmies liv i skolan? Lättläst bok som påminner om en tecknad serie med sina många illustrationer men som är tänkvärd på ett mycket överraskande sätt. Boken kan nog ge många spännande diskussioner, dessutom är den riktigt rolig!

Låna eller reservera båda böckerna på Ronneby stadsbibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar