Sök bland recensionerna

måndag 22 februari 2021

Bråfalls hemlighet av Charlotte Cederlund

Sträckläsningsvarning!

Astrid och hennes lillebror Love skulle egentligen ha åkt utomlands på semestern. Istället måste hennes föräldrar jobba i bageriet och de blir tvungna att åka till deras mormor i Dalarna. Det är egentligen inte så hemskt, för syskonen älskar sin mormor, men de hade sett fram emot sol och bad.

När de kommer fram märker de dock att något är annorlunda. Mormodern verkar orolig och redan morgonen efter barnen kommit dit har hon försvunnit spårlöst. Det är då mystiken tätnar. En lustig liten man knackar på dörren och säger att deras mormor är tillfångatagen...av troll...

Så börjar alltså äventyret om syskonen Astrid och Love. Det är en serie uppdelad i tre böcker skriven av Charlotte Cederlund. Tidigare har hon skrivit för både äldre och yngre barn. Nu riktar hon in sig på mellanåldern. En härlig lättläst bok för alla som gillar klassiska härliga äventyr. Utan att säga för mycket har avslutningen en härlig twist som gör trilogin extra läsvärd. Hegas ger ut lättlästa böcker och med sina luftiga sidor, korta kapitel och snygga illustrationer har även en läsovan möjlighet att uppleva läslust. Rekommenderas varmt. 


/Veronica 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar