Sök bland recensionerna

fredag 23 oktober 2020

Pärlor av glas av Camilla Lagerqvist

Ett äventyr som börjar i Sverige och slutar i Frankrike.

Fjortonåriga Nessas värld rasar när mamman plötsligt blir sjuk och dör. Året är 1925 och saker fungerade på ett lite annorlunda sätt då jämfört med nu. Det fanns ingen som kunde ta hand om Nessa. Kvar står hon alldeles ensam utan hus och utan någonstans att ta vägen. När hon tar kontakt med den man som hennes mamma påstått var hennes far han kallat henne lögnare och kört iväg henne. 

Räddningen kommer från oväntat håll. En bil stannar upp vid vägkanten och en kvinna erbjuder Nessa skjuts. Detta är starten på en vänskap som kommer ta Nessa från Sverige hela vägen till Frankrike. Kanske finns det svar till henne där? För Nessa blir alltmer övertygad om att hennes mamma ljugit för henne, men kanske kan sanningen finnas i breven skrivna på franska som någon skickat till mamman.

En välskriven historia om att våga hitta sin egen väg framåt. Även om det är förlusten som får Nessa att gå framåt är det kärleken och vänskapen som gör att hon (och läsaren) orkar ta stegen. Karaktärerna kan ibland bli lite komplexa och för att man fullt ut ska uppskatta historien skulle jag vilja säga att man behöver vara en ganska van läsare. 

Reservera boken redan idag på Ronneby biblioteks hemsida. 

/Veronica




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar