Sök bland recensionerna

torsdag 15 oktober 2020

Ärret av Petrus Dahlin

 Zandra vill vara speciell och nu har hon chansen

Under höstlovet åker Zandra åka till Kanarieöarna tillsammans med sin mamma och bror. Zandra är taggad! Efter alla tråkigheterna som hänt på hennes förra skola, och som till slut gjorde att de tvingades flytta, ska det bli skönt att åka iväg och koppla av. Innan de åker lyckas hon dessutom boka in en tid på en skönhetsklinik. Även om hon inte är tillräckligt gammal ser hon sin chans att göra det som hon alltid velat. Äntligen ska hon ska få chansen att bli unik.

Zandra känner sig övertygad om att detta är det enda sättet att fylla det hål som hon alltid haft inom sig och som många gånger hotat att svälja henne. Men vad är det egentligen de planerar att göra med henne? Och varför känns det som att någon är ute efter henne... någon som vet mer om henne än vad som egentligen är möjligt...

Petrus Dahlin bygger långsamt upp spänningen så som en bra skräckhistoria bör göras. Lätt språk men ändå snyggt och välskrivet. Framför allt så är det huvudpersonen Zandra som fångar mig som läsare. Hon är en människa som nog många känner igen sig i. Känslorna hon bär på: att vilja stå i centrum och vara den som allas blickas dras till men att samtidigt vara livrädd för uppmärksamheten, tror jag många känner igen sig i. Man njuter av uppmärksamheten och växer av beröm, men är det egentligen så hälsosamt? 

Ett måste för alla som gillar skräck! Får man inte nog av författaren så har han skrivit en hel del andra läskiga böcker som är minst lika bra!

Låna Ärret av Petrus Dahlin på Ronneby Bibliotek redan idag. Reservera här!

/Veronica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar