Sök bland recensionerna

måndag 28 september 2020

I god tro av Christina Wahldén

Hawa är tillbaka!

Har ni redan läst mina recensioner på Falafelflickorna och Tack för allt så vet ni hur oerhört förtjust jag är i serien som handlar om trettonåringen Hawa. Böckerna är fristående men har ni inte läst dessa tidigare två delar rekommenderar jag dem precis lika mycket som denna nya bok: I god tro.

Hawa drömmer om att bli polis när hon blir stor och hon har redan hjälpt till vid ett flertal brott. I denna bok hamnar hon mitt uppe i mystiska mopedstölder. Det hela börjar med att hon ska ha praktik på en budfirma. Ganska snabbt upptäcker hon att en av de anställda beter sig misstänksamt. Hon bestämmer sig, utan att tveka, för att påbörja ett spaningsarbete.  

Precis som i de tidigare böckerna har författaren Christina Wahldén fångat hur det är att bo i ett utsatt område. Hon målar upp en bild som visar på både det vackra och det obehagliga. Hon vågar tala om kvinnoförtryck och sist i boken finns även två sidor där det står vad man ska göra om man själv behöver hjälp eller känner sig hotad... Och även ett väldigt gott recept på franska sniglar. 

Låna "I god tro" på Ronneby Bibliotek redan idag!

/Veronica



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar