Sök bland recensionerna

söndag 3 november 2019

Världens elakaste fröken av Petter Lidbeck

Hur hemsk du tycker att din lärare är ibland så är det ingenting mot mellanstadieläraren Karin Karlsson...


För att dölja hur elak hon var hade hon övat på att se snäll ut. Varje gång hon sa något elakt knäppte hon händerna på magen och log mot barnen som en gullig sagotant. Men Karin Karlsson var ingen gullig sagotant. tvärtom njöt hon av att plåga barn. 

Det kommer tre nya barn till Karin Karlssons klass, Harald, Dimitris och Sofia. Vanliga lärare kanske börjar fundera på hur långt de har kommit i matte och hoppas på att de snart kommer att få vänner men inte Karin. Istället börjar hon smida ondsinta planer på hur hon ska kunna göra livet surt för dem för Karin Karlsson hatar barn. Metodiskt tar hon reda på deras svagheter.

Sofia blir snart populär i klassen, hon har bra självförtroende men hon är lite fåfäng och har bacillskräck. Karin Karlsson har snart sin taktik klar för sig. Två påhopp så har Karin fått stackars Sofias självförtroende att falla och hon är inte längre den populära tjejen i klassen. Karin är besviken, det gick helt enkelt för lätt.

Det var länge sedan jag skrattade så mycket som när jag läste den här boken för trots att den handlar om en helt sanslöst elak lärare så är den tokrolig. Så är du sugen på att skratta tills du får ont i magen och sedan prata om hemska lärare och varför de gör som de gör och vad du kan göra åt det så läs den här och fundera sedan på -
Är det ens möjligt att vara så utstuderat elak som Karin Karlsson?


Reservera boken Världens elakaste fröken på Ronneby bibliotek!

/Marielle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar