Sök bland recensionerna

söndag 10 november 2019

Bob av Wendy Mass och Rebecca Stead

Hur tråkigt hade du haft om du spenderat fem år ensam i en garderob? 


"Du sa åt mig att vänta på dig i garderoben. Du sa att du skulle komma tillbaka strax."

Bob har väntat i fem år på att hans bästa vän Livy ska komma tillbaka. Fem år ensam i en garderob är lång tid och när Livy äntligen kommer tillbaka och öppnar garderobsdörren så kommer hon inte ens ihåg honom! Hur kan man glömma en liten grön zombie iklädd en kycklingdräkt?

Livy har inte hälsat på sin mormor förrän nu då hon bor i Australien och Livy och hennes mamma bor i USA. Livy kommer knappt ihåg någonting från då hon var och hälsade på sin mormor men Bob berättar för henne att det var hon som berättade för honom att han var en zombie då han glömt vem han är och det var även hon som sydde honom kycklingdräkten som han har på sig. Iklädd kycklingdräkten är han nämligen kamouflerad och ingen kan se skillnad på honom och kycklingarna som Livys mormor har på gården. Det tycker Livy är lite märkligt, Bob ser inte alls ut som en kyckling fastän han försöker sprätta runt som en då de är ute. Men vad är Bob egentligen och varför är det så lätt att glömma honom då hon inte är med honom?

En mysig berättelse om vänskap som samtidigt är spännande då man kliar sig i huvudet och undrar vem Bob egentligen kan vara. En bok som passar som högläsning där man får många skratt samtidigt som man försöker lösa mysteriet med Bob.

Reservera Bob på Ronneby stadsbibliotek redan idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar