Sök bland recensionerna

söndag 20 oktober 2019

Hjärta av sten av Ingelin Angerborn

Kan du se andar och spöken? Det kan Nelli, hon har kunnat det sen hon var liten men aldrig har hon varit så rädd för dem som nu...


Nelli, Nellis mamma, hennes mammas bästa kompis Linda och Lindas 3-åriga dotter Alva har flyttat in i ett gammalt hus som brukade vara ett hotell. Nästan varje rum i huset har ett eget spöke men Nellie har aldrig varit rädd för spöken och andar.. förrän nu. Det är något i det gamla huset som skrämmer henne.

För att inte vara så rädd har Nelli har bjudit in sina vänner Bella och Hilding att stanna över lovet men tyvärr råkade jobbiga Mårten vara i närheten och plötsligt ville han också komma. Fastän Nelli försöker hitta på en bra ursäkt för att han inte får följa med så är det lönlöst, hon får helt enkelt stå ut med att umgås med Mårten en hel vecka. Konstigt nog så är Mårten jättensäll mot lilla Alva och det är nästan så att Nelli blir lite avundsjuk, Alva är ju som hennes lillasyster men nu är det Mårten som Alva verkar tycka bäst om. Men vem är "flickan" som Alva berättar om för Mårten? Nelli har inte sett någon flicka, vare sig en verklig eller spöke.

Hela tiden får Nelli aningar om att det finns något runt huset som känns olycksbådande och en kväll när hon och hennes vänner sitter och berättar spökhistorier ute i lusthuset så känner hon en mörk närvaro som kommer närmare och närmare. Utan förvarning är det något eller någon som blåser ut alla ljusen de har tänt. 

Nu när läslovet närmar sig och hösten är här på riktigt så finns det nog inget bättre än att kura upp sig i soffan med Ingelin Angerborns senaste mysrysare Hjärta av sten. Den innehåller allt en härlig rysare ska ha, kusliga mörka nätter, kyrkogårdar och såklart spöken!

Boken är andra delen av Hjärtserien, den första boken heter Hjärta av damm, men man kan läsa dem separat.

Reservera Hjärta av sten och Hjärta av damm på Ronneby bibliotek!

/Marielle 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar