Sök bland recensionerna

måndag 23 september 2019

Morfar till salu, farmor på köpet av Håkan Jaensson

Kan man lägga ut morfar och farmor på Blocket? 


Före detta korvfabrikant
med 
för lite att göra. 
Änkling, rätt tjock.
Flintskallig som en falukorv. 
Snäll. Säljes billigt. 

"Den som vill kunde få farmor också. Pigg änka. Rik men rökare. Paketpris för båda."

Nicole är van att vara hemma ensam när hennes föräldrar jobbar. Hon tittar på TV och umgås med sin bästa kompis Dennis. Mormor och morfar och farfar och farmor tycker hon är bra att ha De ger henne fina presenter och kommer hem till familjen och dricker kaffe varje söndag.

Allt ändras när Nicoles snälla mormor dör och kort därefter så dör även hennes farfar. Kvar blir morfar och farmor som båda två vill umgås med Nicole, inte ibland, inte ofta utan HELA TIDEN.
Nicole får ingen tid kvar för Dennis som blir mer och mer sur och ledsen när hon inte kan vara med honom. Morfar och farmor blir i sin tur småsura på varandra om hon umgås för mycket med den andre. Både morfar och farmor börjar fråga henne vem hon tycker bättre om; är det morfar eller farmor? Vad kan Nicole göra? Hon kan inte dela sig i en bit till morfar, en bit till farmor och en bit till sig själv där hon får göra som hon vill.

När Nicoles föräldrar åker iväg bestämmer de att farmor ska komma och vara barnvakt, men samtidigt blir morfar mystisk förkyld och måste också vara hemma hos henne för att tas om hand om. Hur ska Nicole stå ut?

En rolig bok där jag satt och småskrattade många gånger. Boken är lättläst men handlar om ett ämne som tål att talas om. Vad händer när man känner sig ensam, eller känner att man måste göra saker för att inte någon annan ska bli ledsen?

Reservera boken redan idag på Ronneby bibliotek.

/Marielle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar