Sök bland recensionerna

tisdag 10 september 2019

Mordbranden av Erik Fichtelius och Martin Widmark

De smarta ungarna Hugo, Maryam och Johanna i klass 5 är tillbaka!

Det här är andra delen av serien Scoopet, som är också är namnet på nättidningen de startade i förra boken. Vi förstår att de inte legat på latsidan och strax är vi inne i handlingen för här händer det saker!

En tjej blir mobbad på skolan och när Johanna vill att de ska skriva en artikel om det i Scoopet skriker tjejen "Låt mig bara vara!", att vara med i tidningen skulle göra det mycket värre tror hon. När mobbningen sker mitt framför rektorn Gunilla låtsas hon inte om den. Gunilla är mycket mer intresserad av att se snygg ut framför fotografen som ska ta bilder för den nya reklambroschyren för Sturebergsskolan.

Att göra det rätta och sätta stopp för mobbningen inser de snart inte alls är så enkelt, inte ens då tjejen till slut bestämmer sig för att vilja gå ut med hur hemskt hon blir behandlad av sin mobbare. Rektorn Gunilla vill nämligen att Scoopet bara ska skriva om bra nyheter, dålig publicitet är hon inte alls intresserad av. När de går emot rektorn och ändå publicerar en artikel om hur det står till finner de dagen efter sin tidning bortplockad från nätet.

Situationen ser helt hopplös ut för dem men kanske det finns någon som kan hjälpa, men till vilket pris?

Spännande bok men framför allt intressant då den tar upp saker som censur och pressfrihet. En bok att diskutera om.

Reservera boken på Ronneby bibliotek redan idag!

/Marielle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar