Sök bland recensionerna

måndag 22 januari 2018

Minoo och vinterskeppet av Anna Ehring


En fantastiskt medryckande läsning om ett högst aktuellt ämne

Det finns många i Sverige som har levt här större delen av sina liv, men som ändå inte är "svenska". Det finns de som väntar flera år
på ett brev från migrationsverket. Ett litet kuvert där det står om man får eller inte får stanna i Sverige och som därmed avgör hur ens framtid kommer se ut. För Minoo är det ett sådant brev som väntar på henne och hennes bror, Mirza, när hon kommer hem från skolan. Paniken och ångesten flyger över henne och tar sin bror i handen och rusar ut. De går till hamnen. Hennes lillebror, som är lyckligt ovetande om den oro systern har, tjatar om att han sett jultomten på ett av skeppen. Innan Minoo vet ordet av har Mirza klivit ombord på skeppet. Minoo följer efter, och därefter börjar deras äventyr.


För både barn och vuxna är böcker ett fantastiskt verktyg att bredda förståelsen för det okända. I Minoo och vinterskeppet gör man just detta. Man får följa med både på yttre och inre resor på ett lättbegripligt och medryckande sätt. Alltför dystert blir det sällan, men det är ganska tacksamt.




Reservera boken på bibliotekets hemsida.


/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar