Sök bland recensionerna

måndag 25 september 2017

Wursten och Veganen

Djurrättsaktivister och djävulsdyrkare i en märklig historia


En tjej som heter Bodil men som alla kallar Wursten börjar sommaren i utanförskap. Hennes bästa kompis växer ifrån henne och hon blir retad. Vad gör man då?
Diana har svaret. Hon är vegan och äter varken kött eller några andra produkter som kommer från djur. Hon talar om för Wursten hur hemsk köttindustrin är och att de måste göra allt för att stoppa den. Wursten är inte särskilt intresserad, men något gör ändå att hon dras med i Dianas idéer. Innan hon vet ordet av står hon inne i en mörk skog mitt i natten och begraver korvar som du stulit. Hur hamnade hon här? Och vem är det som vandrar omkring i skogen och målar blodiga kors på träden?


En härlig berättelse om vänskap, utanförskap och om att hitta sin plats i en rörig värld. Författaren Åsa Asptjärn blandar ihop det roliga och det sorliga i en härlig mix. Man faller snabbt in i Wurstens känslor trots att man vet att det är en påhittad person. Man får en klump i magen när hon blir illa behandlad lika mycket som man skrattar när hon skrattar.









/Veronica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar