Sök bland recensionerna

måndag 24 juni 2019

Ett annat jag av Carin Gerhardsen & Petter Lidbeck

Det här är historien om Amanda. Som börjar med att hennes bästa kompis dör i ett sprängdåd i Stockholm – för att hon sprang efter en man som glömde sin väska på fiket där de satt! Bedövade och bedrövade upptäcker Amanda och kompisen Rasmus efter hand att de ser väskmannen än här och än där. Men när polisen inte tror dem börjar de leta efter kopplingar… varför stirrar han så mycket på Amanda varje gång?! Var det henne han tänkt spränga i bitar istället?
 
Och när hon tänker närmare efter så dog hennes adoptivföräldrar i en bilolycka som hon skulle varit inblandad i, om inte slumpen gjorde att hon just då satt sig i en annan bil. Kan han verkligen vara ute efter henne? Och varför?
 
För att komma bort från allt otäckt beger de sig iväg med Amandas moster, ut på en bilresa i Europa, till barnhemmet i Rumänien där Amanda växte upp. Vad de inte vet är att på det barnhemmet växte också Amandas tvillingsyster upp, en tvilling som genmanipulerats av en forskare i Schweiz, till att få extraordinära gåvor av något slag.
 
Under sin Europaresa upptäcker de efter ett tag att de är förföljda av Stockholmsmannen, som gång på gång försöker ta livet av henne – för hans uppdrag visar sig vara att ta livet av fler som hon, som är ”referenser”, alltså jämförelsematerial, till ett antal ultrabegåvade tvillingar över hela världen. De tycks ha blivit indragna i ett hemligt, internationellt forskningsprojekt - som inte drar sig för någonting!
 
Det här är en vansinnigt spännande jakt på liv och död - som en actionfilm… kan den sluta på mer än ett sätt?
 
/Tuija


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar