Sök bland recensionerna

måndag 16 november 2020

Enola Holmes och kidnappningsmysteriet

Ett spännande mysterium för Sherlocks coola lillasyster

Enola bor med sin mamma på en herrgård i England. Hon är nöjd med tillvaron även om vissa saker förbryllar henne. Hon har exempelvis alltid funderat på varför hennes mamma gav henne namnet Enola som blir Alone om stavar det baklänges. Ett betydligt större mysterium än valet av namn inträffar dock på hennes fjortonårsdag, då mamman helt plötsligt försvinner. Hon kommer aldrig hem på kvällen. Enola väljer att genast skriva till hennes två bröder - Sherlock och Mycroft. Just det! Enola Holmes är Sherlock Holmes lillasyster. 

Enola beundrar sina bröder, men ganska snart inser hon att de bryr sig väldigt lite om henne. De vill skicka henne till en internatskola och de tror snarare att Enolas mamma har rymt än att något har hänt henne. Enola bestämmer sig. Ända sättet att ta reda på vad som hänt med hennes mamma är att rymma från sina bröder. Tack o lov upptäcker hon att mamman har lämnat ledtrådar, ledtrådar som leder henne till London. Hon måste vara försiktig. Ett märkligt och farligt mysterium väntar henne.

En spännande bok för alla som älskar Sherlock Holmes. Är man för liten för att ha läst några av böckerna kan man ändå ha stor glädje av historien. Gillar man boken får man heller inte missa filmen med samma namn, med bland annat Millie Bobby Brown (Stranger Things), Henry Cavill och Helena Boham Carter.



/Veronica

Reservera boken på Ronneby Bibliotek redan idag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar